Невероятно креативните музиканти от Les Fo’ Plafonds

Les Fo’ Plafonds е група френски музиканти, които свирят на предмети, чието предназначение е твърде различно от това на музикални инструменти. И все пак се получава едно страхотно звучене.
Името „Les Fo’ Plafonds“ буквално се превежда като „Фалшиви тавани“. “Fo” e жаргонна дума на „faux”, което на френски означава „грешен, фалшив“. Т.е. името на групата е точно толкова щуро, колкото и инструментите, на които музикантите свирят.
Групата се състои от 7 перкусиониста (5-ма мъже и 3 жени), които правят чудесна музика, само ако имат под ръка помпи, тигани, стъклени или пластмасови бутилки и бидони, метални легени, шпакли и дори балони и пушка. Видеата, които правят, от началото до края, са истинска наслада за очите, а и за ушите.
Група Les Fo’ Plafonds
Уникалните им музикални представления печелят на групата все повече почитатели, а много от последните им концерти са напълно разпродадени на феновете, които са любопитни да видят на какви нови и изненадващи инструменти ще свири бандата.
Les Fo’ Plafonds е създадена преди повече от 10 години, а целта й е „да се въздържа от употребата на традиционни музикални инструменти и да покаже, че оригиналността има своето място в музикалната култура“, както заявява Фабрис, един от основателите на групата.
На някои от необикновените инструменти, които са създали, музикантите са дали и имена: „Pochtrophone”, направен от бутилки, „Tuborgue”, направен от пластмасови тръби и др.
Предлагаме ви да се насладите на най-новия музикален клип на Les Fo’ Plafonds – „La Carioca“. Кой знае, може да възбудят и вашите творчески инстинкти и да засвирите на печката, хладилника или с мистрията.